Djembé klanken

 DJEMBÉ KLANKEN

De djembé heeft drie verschillende klanken: de bas, de toon, en de slap. Een Djembé wordt altijd met de handen bespeeld.

De Bas slag:

Deze slag geeft een warme doffe toon. Het hele handoppervlak op het midden van de trommel

De Toon oslag:

Een Ton slag met een duidelijke toon. De vier vingers van één hand zijn gestrekt en gesloten, zonder te verkrampen. Bij het slaan raakt je hele vingervlak het trommelvlak. Laat de vingers vallen dat de rug van de hand met zijn hoogste punt een lijn vormt met de rand. Erg belangrijk hierbij is dat je op het vel slaat en niet tegen de rand van de trommel.

De Slap slag:

De slap wordt op de zelfde plaats van de trommel gespeeld als de toon, alleen nu met de vingers uit elkaar. Hiermee krijg je een luide scherpe toon. Dit is de moeilijkste slag, die veel geduld vergt voor hij zuiver klinkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *