Opendag Locatie Hoofddorp

Op zaterdag 04 september 2021

Schrijf je nu in: <<<<<<<<<<<<<<<

Gaat weer een nieuwe serie van 10 Djembé lessen van 90 minuten van start

locatie “De Ark” Adres: Muiderbos 36 te Hoofddorp (Overbos).

Wij organiseren ook dit jaar verschillende West-Afrikaanse percussie lessen in Hoofddorp

Patrick Ngambi is geboren in 1972 in Douala Kameroen en woont nu 20 jaar in Nederland (Uitgeest) en is vader van een zoon Matindi.

Hij volgde Djembé lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali  Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van stichting Afrikontact Promotions en de Djembé Band Zamana.

Zijn grote passie is muziek maken met verschillende instrumenten in combinatie van de Djembé. Met veel toewijding, passie en plezier verzorgt hij djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De klanken van de djembé geven blijdschap en plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, geeft dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier. Patrick heeft goed door wanneer iemand de draad kwijt is van het trommelen en helpt deze weer op te pakken.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent bij het muziek maken niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

Djembélessen voor gevorderden leerlingen:

zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur Deze lessen worden onder begeleiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen) gegeven.

Bij Djembé/Poplessen, zullen we muziekbeats met Pop- en Jazz achtergronden gebruiken waarop we de Djeméritmes zullen spelen met behulp van een speaker. Solo’s, improvisaties, luisteren, slagtechniek en percussiebeheersing zullen de basis zijn van deze lessen. We zullen niet alles op Djembé/Pop baseren en zullen we daarnaast ook de Djembéritmes leren.

DjembéJam is een interactieve manier van Djemé spelen. We zullen de West-Afrikaanse, traditionele ritmes leren die gecombineerd zijn met Jammomenten. Jam is een informele manier van Djembé spelen.

Samen drummen is het leukste wat er is. Met z’n allen zittend in een kring en muziek maken is voor iedere Afrikaanse trommelaar een ‘must’. Elke Djembéspeler is evenwaardig. Iedereen kan een ‘solo moment’ hebben waarbij een improvisatie gespeeld wordt, zolang als hij/zij op het ritmische patroon blijft.

Er zal voor- en nagespeeld worden op de Djembé en andere Afrikaanse instrumenten. Er zullen muzikale gesprekken met de docent, de cursisten én het publiek worden gevoerd in de vorm van vraag- en antwoordspelletjes met je instrument.

Maar ook het swingende geluid van alle trommels die hetzelfde ritmische patroon spelen, is een unieke ervaring voor de cursisten en docenten.

Djembélessen voor beginners leerlingen:

zaterdagochtend van 11.30 uur tot 12.30 uur is er ook West-Afrikaanse percussielessen voor beginners, onder leiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen).

In deze cursus ga je leren hoe je de Afrikaanse Djembé kunt bespelen. We besteden veel aandacht aan de juiste slagtechniek en lichaamshouding. Een correcte techniek heeft tot gevolgd dat je langer kunt spelen en dat de ritmes beter klinken en makkelijker aangeleerd kunnen worden. Afhankelijk van hoe snel iedereen de slagen onder de knie heeft, zullen we minimaal drie Afrikaanse ritmes met alle variaties bestuderen en leren in iedere serie van 10 lessen.

Het accent zal daarbij liggen op het correct samenspelen van de verschillende ritmes, zodat het echte gevoel van Afrikaanse muziek ontstaat. We zullen daarbij aanwijzigingen geven om vanaf het begin te proberen de ritmes vanuit een natuurlijke beweging en gevoel te spelen.

Daarnaast zullen we oefeningen doen, die je helpen om beter te doorgronden wat de culturele oorsprong en de werking van de ritmes zijn. Vanuit die ervaring kun je de ritmes makkelijker en beter spelen.

Het is geen vereiste om zelf een Djembé te bezitten, er zullen namelijk een aantal instrumenten gehuurd kunnen worden voor een periode van 10 weken.

Het lesgeld voor een periode van 10 weken is 90 Euro, – voor 10 lessen van 90 minuten.

Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken is € 50,- De Djembé die gehuurd wordt voor de periode van 10 weken kan dan naar huis worden meegenomen.   Het lesgeld is inclusief koffie en thee in de pauze.  

Lesdata van 04 september 2021 tot 06 november 2021 in Hoofddorp

zaterdag 04 september 2021
zaterdag 11september 2021
zaterdag 18 september 2021
zaterdag 25 september 2021
zaterdag 02 oktober 2021
zaterdag 09 oktober 2021
zaterdag 16 oktober 2021
zaterdag 23 oktober 2021
zaterdag 30 oktober 2021
zaterdag 06 november 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *