Afrikadag 2023 in Wormerveer

Afrikadag in Wormerveer

Zaterdag 26 augustus 2023, van 14:00 uur tot 21:00 uur

Wormerveer:
Ma-Lamine en Patrick Ngambi presenteren de 4de editie van de Afrika Dag in Wormerveer.

Voor deze editie van de Afrikadag in Wormerveer zullen we ook geld inzamelen voor de financiering van schoolgeld voor kinderen in Kameroen. (Alle donaties zijn welkom)

Zaterdag 26 augustus 2023, van 14:00 uur tot 21:00 uur zal dit evenement vol Afrikaanse cultuur plaatsvinden bij de De Jungle aan de Wandelweg 12a te Wormerveer (Gratis Parkeren bij het station Wormerveer).

✅️Dit kleurrijke evenement gaat om 14:00 uur van start met een West-Afrikaanse dans workshop uit Senegal O.l.v Pape Seye uit Senegal. (inschrijven info@zamana.nl)

Waarna
✅️Buikdans workshop O.l.v Patricia Jonker uit Nederland), (info@zamana.nl)

✅️West-Afrikaanse Djembé workshop O.l.v Patrick Ngambi afkomstige uit Kameroen. (info@zamana.nl)

✅️Rond etenstijd (18:00 uur) kunt u genieten van een heerlijke maaltijd uit de Jungle keuken (op eigen kosten)

✅️ Zo kunt u zich laten verbijsteren door drie verschillende geweldige workshops en optredens, zoals o.a een Live percussie optreden van de Djembé Band Zamana; een Afrikaanse Mode Show door Florah Z Design, een Afrikaans markt en nog meer.

Deelname ook € 10,- (reservering (info@zamana.nl)

P.s: deelnamebandjes workshops en betaling bij entree.

Kosten:
LET OP!
Hele programma inclusief alle worshops €25.- (= € 5.00 korting) ‼️‼️‼️uitsluitend via voorinschrijving ‼️‼️
(info@zamana.nl)

Aan de deur:

3 workshops € 30.00
2 workshops € 20
1 workshop € 10
Djembé huren € 3,-

‼️‼️Entree na 17.00 uur zonder voorinschrijving of deelname workshops: € 7,50 ‼️

Programma van zondag 26 augustus 2023:

✅️14:00 uur tot 14:50 uur West-Afrikaanse dans workshop O.l.v Pape Seye (*Sénegal)

✅️15:00 uur tot 15:50 uur Buikdans workshop O.l.v Patricia Jonker (*Nederland)

✅️16:00 uur tot 17:00 uur West-Afrikaanse Djembé workshop O.l.v Patrick Ngambi (*Kameroen)

✅️17:05 uur tot 18:00 uur Optrede van o.a Patricia Jonker (Buikdans), de Djembé Zamana (Feat. Yves Diabaté (Guinée) en Ma-Lamine (Sénegal)

✅️18:15 uur tot 19:15 uur Eten🥂🥮🍔🍔🍔

✅️20:00 uur tot 21:00 uur Afrikaanse Mode Show door Florah Z (*Kameroen)

Je kunt je aanmelden voor de workshops via: info@zamana.nl / +31 ( 0)642011093 Patrick Ngambi of kijk voor meer informaties op: www.zamana.nl

WORKSHOPS

West-Afrikaanse Dans Workshop

Pape Seye

Als kleine jongen al, droomde Pape Seye uit Senegal danser en choreograaf te worden die de verschillende vormen en karakteristieken van de Afrikaanse dans zou presenteren. Hij is geboren in Dakar en ondanks dat hij niet uit een artistieke familie kwam, begon Pape op heel jonge leeftijd te werken om zijn droom waar te maken. Hij deed mee aan danscompetities die in zijn buurt georganiseerd werden, Hij liep verschillende festivals af door het hele land.

Zijn echte carrière begon toen hij de balletgroep ” Tam-Tam Dafrique AUX Ailleurs” . Na talloze optredens in Senegal en in andere Afrikaanse landen, volgde Pape Seye zijn danscarrière in Europa. Hij trad op met beroemde artiesten zoals Youssou Ndour.

Buikdans Workshop
met Patricia Jonker

Ontwikkel vrouwelijke bewegingskwaliteiten door buikdansles en geniet van de zachtheid en vloeiendheid van de buikdansbewegingen.

Verras jezelf om hoe mooi je lichaam is als ze buikdanst! Je houding verbetert en je durft je makkelijker te presenteren.

Patrisha is opgeleid in de Egyptische buikdans stijl. Je leert over de verschillende buikdans stijlen, muziek en techniek van de Egyptische buikdans.

Patrick Ngambi is geboren in Douala Kameroen en woont meer dan 20 jaar in Nederland (Alkmaar).

Hij volgde lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali. Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van de Djembé Band Zamana.

Zijn grote passie is muziek maken met verschillende instrumenten in combinatie van de Djembé. Met veel toewijding,

passie en plezier verzorgt hij djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De klanken van de djembé geven blijdschap én plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, geeft dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier. Patrick heeft goed door wanneer iemand de draad kwijt is van het trommelen en helpt deze weer op te pakken.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent bij het muziek maken niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

Afrikaanse Modeshow
met Florah Z

Een van de rijzende sterren van de Afrikaanse Haute Couture.

Florah Z’ is een jong modelabel uit Duitsland, gespecialiseerd in de look Afro Chic.

Het is een verfijnde mix van moderne en strakke snitten met kleurrijke Afrikaanse stoffen.

Designer Flora Zangue omschrijft haar stijl als moderne Afrikaanse mode.

Het is de uitdrukking van haar eigen persoonlijkheid. Een mode die is ontstaan ​​uit de invloed van haar Afrikaanse afkomst op de Europese wereld waarin ze leeft.

Flora Zangue, geboren in Kameroen, emigreerde op 19-jarige leeftijd naar Duitsland om medicijnen te studeren.

Haar passie voor mode bracht haar ertoe om van onderwerp te veranderen en kledingtechnologie te gaan studeren.

Haar succesvolle afronding van een Bachelor of Science en talrijke modeshows maken haar tot een opkomende verrijking van de modewereld.

Djembé Band Zamana, is een dynamisch, gezellig, multicultureel en vrolijke Afrikaanse percussieband uit Alkmaar, Krommenie en Hoofddorp.

Van de muziek die de band speelt word je altijd vrolijk. Stil zitten doe je dan ook niet en het is altijd weer geweldig om te ervaren wat deze muziek met mensen doet!!

De oprichter en begeleider Patrick Ngambi, is empathisch, bevlogen, vrolijk, positief en haalt het beste uit de leden naar in.

Zo treden we op ieder jaar op bij grote evenementen zoals: NL Doet, Fête de la Musique, De Haarlemmermeer Run, de Dam tot Dam loop, TCS Amsterdam Marathon, Zomerfeest Overbos te Hoofddorp, Plus Wandel 4-Daagse van Alkmaar en verschillende muziekevenementen o.a 2000 drummers aan Zee, De Floriade Expo 2022 etc etc …

In 2010 hebben we voor het Nederlandse voetbal elftal op Schiphol gespeld toen ze naar Zuid-Afrika gingen en nog veel meer !!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *