Afrikadag 2024 in Wormerveer

Afrika dag komt 5 mei weer naar Wormerveer.

WORMERVEER , Dans je vrij is het thema van deze dag.
Op Bevrijdingsdag vieren we dit in Wormerveer in Afrikaanse stijl.

Door middel van het oudste communicatiemiddel, de Djembé drums en via dansen: “like nobody’s watching “. Achter station Wormerveer vind je de stads-oase van de Paintball Jungle.

Dit is 5 mei a.s. het toneel voor een heuse Afrikadag.

Met dans, Djembé-muziek, Afrikaanse snuisterijen, optredens en de mogelijkheid workshops te volgen.

Patrick Ngambi, (Kameroen) Ma-Lamine Dramé (Senegal) hebben een programma voor de Zaankanters en buitenlui om te proeven van de Afrikaanse cultuur.

Om 14.00 kunt u meedoen met een Kizomba workshop een Afrikaanse dans uit Angola ook wel de Angolese tango genoemd gegeven door Karin ( Wormerveer) en Ma-Lamine, een partnerdans kennismakingworkshop waarin wordt ingegaan op het maken van connectie met een danspartner.

En leer je de basic steps en een turn uit de Kizomba dans. Na deze workshop ben je een paar vriend(din)en rijker en kun je al een dansje doen.

Om 15.00 uur start de Djembé Workshop waarbij de Djembé gereserveerd kan worden voor een klein bedrag.

Hierin wordt er naast de basisslagen ook een nieuw west Afrikaans ritme aangeleerd.

Deze workshop wordt begeleid door Patrick Ngambi welk ook zijn Djembé lessen geeft in basisschool “de Evenaar” in Krommenie.

Om 16.00 start de Masterclass van de uit Senegal afkomstige Khady Malal Badji van de originele West-Afrikaanse dans , een complete workout met typisch Afrikaanse bewegingen.

Rond 17.00 Kun je genieten en uitrusten bij het optreden van de Djembé band “Zamana” o.l.v. Patrick Ngambi, i.s.m.: Ma-Lamine en Cheikh Fall.

Het eten kan genuttigd worden uit de Jungle keuken waarna rond 19.30 tot 21.00 een heuse drumcirkel waarbij iedereen welkom is ook met eigen instrumenten om samen o.l.v. Patrick Ngambi en Ma-Lamine, Cheikh Fall de dag af te sluiten met dans en muziek.

Kom ook genieten en ervaren in de tropische omgeving van de Jungle.

Er is na 18.00 uur ook de mogelijkheid om vrij te dansen Kizomba, Bachata en Salsa.

Meedoen met een workshop kan bij beschikbaarheid op de dag zelf , maar beter om te reserveren.

Zie hoofdlijnen hieronder:

✅️Dit kleurrijke evenement gaat om 14:00 uur van start met eenKizomba workshop O.l.v Karin van Nieuwenhuizen en Ma-Lamine uit Senegal. (inschrijven info@zamana.nl)

Waarna
✅️West-Afrikaanse Djembé workshop O.l.v Patrick Ngambi afkomstige uit Kameroen), (info@zamana.nl)

✅️MasterclassWest-Afrikaanse dans workshop O.l.v Khady Malal Badji uit Senegal. (info@zamana.nl)

✅️Rond etenstijd (18:00 uur) kunt u genieten van een heerlijke maaltijd uit de Jungle keuken (op eigen kosten)

✅️ Zo kunt u zich laten verbijsteren door drie verschillende geweldige workshops en optredens, zoals o.a een Live percussie optreden van de Djembé Band Zamana; een Mega Groot Drum Cirkel en meer, een Afrikaans markt en nog meer.

P.s: deelnamebandjes workshops en betaling bij entree.

Kosten:
LET OP!
Hele programma inclusief alle worshops €32,50 (= € 5.00 korting) ‼️‼️‼️uitsluitend via voorinschrijving & vooraf betaling‼️‼️
(info@zamana.nl)

Aan de deur:

Kizomba workshop, Djembé workshop € 10.00
Masterclass West-Afrikaanse dans Khady € 20
Mega groot Drum cirkel € 7,50
4 activiteiten € 32.50
Djembé huren € 3,-

‼️‼️Entree na 17.00 uur zonder voorinschrijving of deelname workshops: € 7,50 ‼️

Programma van zondag 05 mei 2024:

✅️14:00 uur tot 14:50 uur Kizomba workshop O.l.v Karin van Nieuwenhuizen en Ma-Lamine uit Senegal.

✅️15:00 uur tot 15:50 uur West-Afrikaanse Djembé workshop O.l.v Patrick Ngambi afkomstige uit Kameroen)

✅️16:00 uur tot 17:00 uur MasterclassWest-Afrikaanse dans workshop O.l.v Khady Malal Badji uit Senegal.

✅️17:05 uur tot 17:30 uur Optrede van de Djembé Zamana (Feat. Ma-Lamine en Cheikh Fall)

✅️18:15 uur tot 19:15 uur Eten🥂🥮🍔🍔🍔

✅️19:30 uur tot 21:00 uur Mega DrumCirkel O.l.v Patrick Ngambi, Ma-Lamine en Cheikh Fall

Je kunt je aanmelden voor de workshops via: info@zamana.nl / +31 ( 0)642011093 Patrick Ngambi of kijk voor meer informaties op: www.zamana.nl

WORKSHOPS

Kizomba Workshop

Karin van Nieuwenhuizen en Ma-Lamine

Karin van Nieuwenhuizen heeft de Kizomba dans zien evolueren in de 15 jaar dat zij danst tot wat het nu is. En nog steeds gaat zij naar de buitenlandse festivals om daar  met de top van de danswereld te dansen. Workshops te volgen en te leren met elkaar. Haar specialiteit is de connectie op te zoeken met iedere danser, op zijn of haar level,  en plezier maken samen. Het gaat niet om de moeilijke figuren maar om het plezier dat je samen ervaart.

Ma-Lamine Drame, een top danser geboren in Dakar Senegal , heeft in diverse internationale gezelschappen gedanst. Heeft de Kizomba nu ook in zijn hart gesloten en danst  met gevoel voor  muziek en connectie. Plezier in dansen met de muziek en partner is ook bij Lamine het belangrijkste. 

West-Afrikaanse Djembé Workshop
met Patrick Ngambi

Patrick Ngambi is geboren in Douala Kameroen en woont meer dan 20 jaar in Nederland (Alkmaar).

Hij volgde lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali. Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van de Djembé Band Zamana.

Zijn grote passie is muziek maken met verschillende instrumenten in combinatie van de Djembé. Met veel toewijding,

passie en plezier verzorgt hij djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De klanken van de djembé geven blijdschap én plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, geeft dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier. Patrick heeft goed door wanneer iemand de draad kwijt is van het trommelen en helpt deze weer op te pakken.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent bij het muziek maken niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

Khady Malal Badji is de choreograaf van het belangrijkste dansgezelschap Bakalama in Dakar, Senegal.

Ze volgde een theoretische cursus geschiedenis en betekenis van dans en nog een HIP HOP- en CAPOEIRA-danscursus, evenals een Afro-Caribische danscursus en moderne dans.

Khady heeft een dans- en theatercursus gevolgd: Ontwikkeling van scenario’s, karakter van de personages. Tenslotte vermelden we nog de cursus hedendaagse dans, improvisatie en stemwerk en een afsluitende cursus choreografie schrijven, tweedejaars student aan de nationale kunstacademie (dans)

In 2014 verliet ze als choreograaf-danseres van de Nationale School voor de Kunsten van Senegal na vijf (5) jaar academische opleiding, hoogleraar Afrikaanse dans en choreografe van het gezelschap Bakalama. Ze is ook begeleider van studenten aan de school Franco-Senegalese

In 2000 trad ze op in verschillende shows, waaronder: de Dakar 2000 International Biennial, het Gorée Black Origins Festival, de Plescus International Show in het House of Slaves en het International DK24/Jololi Festival.

In 2001 trad ze op op het Festival of Serer Origins, op het “KaayFecc” Premier Edition Dance Festival, op de Rhythms and Melodies Show en op het World Youth and Culture Forum.

In 2002 nam ze deel aan het International Festival of Arts and Cultures (FESNAC) Ziguinchor en de Internationale Biënnale van Dakar Dak’art 2002.

In 2003 trad ze op op het International Festival of All Dances (KaayFecc) en bij de eerste steenlegging van het African Museum of Black Civilizations.

In 2004 was het tot vreugde van het Ebony Festival op het eiland Gorée, de Werelddansdag Blaise Senghor Cultureel Centrum, het Senegal Folklore Festival (Frans cultureel centrum Ex CCF) en de Solidarity Peace Meeting dat ze haar dansvaardigheden aanbiedt.

Internationaal danste ze op het Folk Dance Festival (Italië, Korea) 2005, op het Mallorca Dance Festival (Spanje, België, Nederland enz…), op de International Conference (IOV) USA 2009 masterclass Chicago Milwaukee en in Portugal, Spanje, Zweden (2010), TiziOuzou Arabisch-Afrikaans Festival 2012

Voor de allereerste keer geeft zij tijdens de AfrikaDag op 5 mei 2024 een unieke West-Afrikaanse Dans Masterclass in de Jungle Wormerveer.

Mis deze unieke kans niet om haar Master Class te volgen.

Schrijf je nu in, want er is een beperkt aantal deelnemers.

Mega Drum Cirkel O.l.v Patrick Ngambi, Ma-Lamine en Cheikh Fall

Cheikh Andji

“Ik ben geboren in Dakar, Senegal en woon alweer heel wat jaartjes in Nederland. Ik ben afkomstig uit een familie waarvan een groot deel griot is, dit is iemand die op muzikale wijze de geschiedenis en nieuws ten gehore brengt.

Op jonge leeftijd heb ik zelf kennis gemaakt met de djembé en werd mijn talent opgemerkt. Daarna heb ik heel lang mogen spelen in het ballet Forêt Sacrée, onder leiding van mijn meester (een grote danser en choreograaf) Joe Bouzanzoe.

In de Benelux heb ik een tournee mogen doen met de groep Les Danses Africaines Du Senegal met het grootse ballet Gorée, Mon Historie.

Ik wil mijn kennis, ervaring, maar vooral passie voor deze muziekstijl graag delen met anderen. De kids niet alleen kennis laten maken met de djembé, maar ook met het verhaal achter de djembé, een stukje Afrikaanse cultuur.”

Djembé Band Zamana, is een dynamisch, gezellig, multicultureel en vrolijke Afrikaanse percussieband uit Alkmaar, Krommenie en Hoofddorp.

Van de muziek die de band speelt word je altijd vrolijk. Stil zitten doe je dan ook niet en het is altijd weer geweldig om te ervaren wat deze muziek met mensen doet!!

De oprichter en begeleider Patrick Ngambi, is empathisch, bevlogen, vrolijk, positief en haalt het beste uit de leden naar in.

Zo treden we op ieder jaar op bij grote evenementen zoals: NL Doet, Fête de la Musique, De Haarlemmermeer Run, de Dam tot Dam loop, TCS Amsterdam Marathon, Zomerfeest Overbos te Hoofddorp, Plus Wandel 4-Daagse van Alkmaar en verschillende muziekevenementen o.a 2000 drummers aan Zee, De Floriade Expo 2022 etc etc …

In 2010 hebben we voor het Nederlandse voetbal elftal op Schiphol gespeld toen ze naar Zuid-Afrika gingen en nog veel meer !!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *