Gratis serie van 10 West-Afrikaanse (Djembé) lessen in Krommenie

Vanaf woensdag 02 maart 2021 in Krommenie.

EENMALIGE AANBIEDING

Heb je altijd al eens Djembé willen leren spelen? Maar geen tijd of geld?

Grijp nu je kans en meld je nu aan voor deze serie van 10 Gratis West-Afrikaanse Djembé lessen voor beginners van de Djembé Band Zamana in Krommenie!

Vanaf woensdagavond woensdag 02 maart 2022 van 19.00 uur tot 20.00 uur gaat een gratis nieuwe serie West-Afrikaanse Djembé lessen van start in Krommenie.

Locatie: Christelijke Basis School “De Evenaar”, Jupiterstraat 139 te Krommenie.

Dit is een eenmalig aanbieding van 10 lessen en ze zijn helemaal GRATIS exclusief de huur van een Djembé.

De kennismaking lessen voor nieuwe leden zijn GRATIS,- voor een periode van 10 weken en ieder les zal een uur duren. Het enige wat je aan kosten kwijt bent, is het huren van de Djembé.

Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken is € 50,- De Djembé die gehuurd wordt voor de periode van 10 weken kan dan naar huis worden meegenomen.

De beste cursisten zullen regelmatig optreden met de Djembé Band Zamana. Deze band is een multiculturele muziekgroep uit Krommenie en Hoofddorp en is ontstaan uit de cursisten van de Djembé groepen van de Djembé Band Zamana.

Locatie: Christelijke Basisschool “De Evenaar.

dag/tijd woensdagavond

Beginners van 19.00 uur tot 20.00 uur

Aantal/waar 10 lessen in de Grote Zaal

kosten: GRATIS, – voor deze kennismaking cursus, daarna, €90,- vanaf 18 mei 2022

data: woensdagavond 02-03-2022 t/m woensdagavond 11-05-2022

adres: Jupiterstraat 139 te Krommenie

Info en Inschrijven:

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u bellen met Stichting Afrikontact Promotions. Telefoonnummer : 06-420 110 93 Of je kunt mailen naar info@zamana.nl of kijk op www.www.zamana.nl

Wees dan ook snel want op=op

Patrick Ngambi is geboren in 1972 in Douala Kameroen en woont al meer dan 20 jaar in Nederland (Alkmaar) en is vader van een zoon Matindi.

Hij volgde Djembé lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali. Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van Stichting Afrikontact Promotions en de Djembé Band Zamana.

Zijn grote passie is muziek maken met verschillende instrumenten in combinatie van de Djembé. Met veel toewijding, passie en plezier verzorgt hij djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De klanken van de djembé geven blijdschap en plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, maakt dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier. Patrick heeft goed door wanneer iemand de draad kwijt is van het trommelen en helpt deze weer op te pakken.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent bij het muziek maken niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

In deze cursus ga je leren hoe je de Afrikaanse Djembé kunt bespelen. We besteden veel aandacht aan de juiste slagtechniek en lichaamshouding. Een correcte techniek heeft tot gevolg dat je langer kunt spelen en dat de ritmes beter klinken en makkelijker aangeleerd kunnen worden. Afhankelijk van hoe snel iedereen de slagen onder de knie heeft, zullen we minimaal drie Afrikaanse ritmes met alle variaties bestuderen en leren in iedere serie van 10 lessen.

Het accent zal daarbij liggen op het correct samenspelen van de verschillende ritmes, zodat het echte gevoel van Afrikaanse muziek ontstaat. We zullen daarbij aanwijzingen geven om vanaf het begin te proberen de ritmes vanuit een natuurlijke beweging en gevoel te spelen.

Daarnaast zullen we oefeningen doen, die je helpen om beter te doorgronden wat de culturele oorsprong en de werking van de ritmes zijn. Vanuit die ervaring kun je de ritmes makkelijker en beter spelen.

Djembélessen voor gevorderden leerlingen:
Woensdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur. Deze lessen worden onder begeleiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen) gegeven.
Solo’s, improvisaties, luisteren, slagtechniek en percussiebeheersing zullen de basis zijn van deze lessen.

Samen drummen is het leukste wat er is. Met z’n allen zittend in een kring en muziek maken is voor iedere Afrikaanse trommelaar een ‘must’. Elke Djembéspeler is evenwaardig. Iedereen kan een ‘solo moment’ hebben waarbij een improvisatie gespeeld wordt, zolang als hij/zij op het ritmische patroon blijft.

Er zal voor- en nagespeeld worden op de Djembé en andere Afrikaanse instrumenten. Er zullen muzikale gesprekken met de docent, de cursisten én het publiek worden gevoerd in de vorm van vraag- en antwoordspelletjes met je instrument. Maar ook het swingende geluid van alle trommels die hetzelfde ritmische patroon spelen, is een unieke ervaring voor de cursisten en docenten.

Het is geen vereiste om zelf een Djembé te bezitten, er zullen namelijk een aantal instrumenten gehuurd kunnen worden voor een periode van 10 weken.

Het lesgeld voor een periode van 10 weken is GRATIS,- voor één uur les.

Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken is €50,- De Djembé die gehuurd wordt voor de periode van 10 weken kan dan naar huis worden meegenomen.

Het lesgeld is inclusief koffie en thee in de pauze.

Lesdata van 02 maart 2022
tot 18 mei 2022 in Krommenie

woensdag 02 maart 2022
woensdag 09 maart 2022
woensdag 16 maart 2022
woensdag 23 maart 2022
woensdag 30 maart 2022
woensdag 06 april 2022
woensdag 13 april 2022
woensdag 20 april 2022
woensdag 04 mei 2022
woensdag 11 mei 2022